Schietvereniging SV Treffers Lelystad

Wat is schietsport

Schietsport is, misschien in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, een sport van rust en concentratievermogen. Je probeert een zo goed mogelijk resultaat te halen en dat lukt je absoluut niet met machogedrag en grootheidswaanzin. Op de schietbanen gelden zeer strenge veiligheidseisen, een vuurwapen alleen is niet gevaarlijk, echter een vuurwapen in de handen van een persoon wel!

Om schietsport te kunnen uitoefenen moet je lid zijn van een schietsportvereniging. Bij onze vereniging schieten we met luchtdrukwapens en vuurwapens. Wij hebben voor iedere discipline een aantal van deze wapens die vrij gebruikt kunnen worden door onze leden. Voor vuurwapens geldt echter een minimum leeftijd van 16 jaar.

Schietsport beoefen je dus hoofdzakelijk in verenigingsverband. Hierdoor heb je altijd te maken met andere leden zoals een verenigingsbestuur, baancommandanten enz. Leden met wie je het heel gezellig kunt hebben. Schietsport is een levendige sport met veel mogelijkheden en diverse disciplines.

schietsport vereniging de treffers Lelystad Flevoland